English (en-US)

Name

Tuomas Milonoff

Biography

Tuomas "Tunna" Milonoff (born February 26, 1974) is a Finnish television director, best known as the co-creator of the show Madventures.

Finnish (fi-FI)

Name

Tuomas Milonoff

Biography

Tuomas ”Tunna” Milonoff (s. 26. helmikuuta 1974 Helsinki) on suomalainen televisio-ohjaaja ja toinen matkailuohjelma Madventuresin tekijöistä. Hän on myös sarjan kuvaaja ja käsikirjoittaja. Lisäksi hän on kirjoittanut Riku Rantalan kanssa kirjat Mad Cook: Kulinaristinen seikkailukirja (2010), Mad World – Seikkailijan Atlas (2011) ja Mad Manners: Seikkailijan etiketti (2012) sekä Rantalan ja Ari Lahdenmäen kanssa kirjan Madventures: Kansainvälisen seikkailijan opas (2007). Milonoff ja Rantala juontavat myös yhdessä Ylen Docventures-sarjaa, jota on tehty seitsemän tuotantokautta. Keväällä 2020 Nelosella nähtiin Milonoffin ja Rantalan uusi sarja Madventures Suomi.

Madventuresin ohella Milonoff on ohjannut mainoksia ja vuonna 2008 Yleisradion ja Suomen elokuvasäätiön rahoittaman Suomalainen novellielokuva -hankkeen elokuvan Monte Rosso. Ennen ohjaajan uraansa Milonoff työskenteli elokuva-alalla valaisijana. Hän on ollut tekemässä useita pitkiä elokuvia (muun muassa Näkymätön Elina, Hymypoika), televisiosarjoja (muun muassa Irtiottoja) sekä mainoksia ja musiikkivideoita.

Rantala ja Milonoff juonsivat vuonna 2012 ja syksyllä 2014 Bassoradiossa perjantaisin kello 17–20 esitettyä Truths & Rights -ohjelmaa.

Matkailutoimittajien Kilta ry nimitti tammikuussa 2009 Milonoffin ja Rantalan Vuoden matkailuhenkilöiksi. Nimitys on jaettu vuodesta 1972 lähtien tunnustuksena parhaille matkailutuotteille ja ansioituneille henkilöille. Matkailulehti Mondo puolestaan valitsi Kansainvälisen seikkailijan oppaan vuoden matkakirjaksi 2008.

Vuonna 2012 Milonoff ja Rantala saivat valtion tiedonjulkistamispalkinnon ”maantieteen ja maailman tuntemuksen edistämisestä erityisesti nuorisoa kiinnostavalla tavalla”. Vuonna 2015 he saivat Suomen Kuvalehden journalistipalkinnon.

Milonoff on ohjannut yhdessä Jon Sundellin kanssa Punavuoresta kertovan lyhytelokuvan Monte Rosso.

You need to be logged in to continue. Click here to login or here to sign up.

Can't find a movie or TV show? Login to create it.

Global

s focus the search bar
p open profile menu
esc close an open window
? open keyboard shortcut window

On media pages

b go back (or to parent when applicable)
e go to edit page

On TV season pages

(right arrow) go to next season
(left arrow) go to previous season

On TV episode pages

(right arrow) go to next episode
(left arrow) go to previous episode

On all image pages

a open add image window

On all edit pages

t open translation selector
ctrl+ s submit form

On discussion pages

n create new discussion
w toggle watching status
p toggle public/private
c toggle close/open
a open activity
r reply to discussion
l go to last reply
ctrl+ enter submit your message
(right arrow) next page
(left arrow) previous page

Settings

Want to rate or add this item to a list?

Login