English (en-US)

Name

Lars Kaalund

Biography

Danish (da-DK)

Name

Lars Kaalund

Biography

Lars Kaalund (født 29. maj 1964 på Frederiksberg) er en dansk skuespiller, instruktør, manuskriptforfatter, dramatiker og teaterdirektør. Uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole (1988-92). Fra 1992 til 1998 var han teaterdirektør på teatret Mungo Park og fra 1998 til 2007 på Østre Gasværk. Lars Kaalund arbejder i dag som freelance skuespiller og instruktør og er formand for bestyrelsen på Mungo Park i Allerød.

Kaalunds replik "Hvis I to var ludobrikker, var I så slået hjem nu?" fra filmen Den eneste ene blev i 2010 valgt som det femte bedste filmcitat af Danmarks Radios P3-lyttere.

Lars Kaalund (Hansen), skuespiller og instruktør, er søn af mag.scient Niels Christian Hansen (død 1990) og hustru laborant Birgitte Kaalund. Han er oprindelig uddannet som blikkenslager. Han var skuespiller hos Dr. Dante i Allerød 1985-87, debuterede som skuespiller i 1985 i "Amors ark" og stiftede i 1987 teatret Mungo Park. Derefter blev han uddannet på Statens Teaterskole 1988-1992. Han var kunstnerisk leder af Teatret Mungo Park 1992-1998 og afløste i 1998 Morten Grunwald som teaterchef for Østre Gasværk Teater, som han var leder af indtil 2007. Huskes bl.a. for sin medvirken i Lone Scherfigs børnefilm "Når mor kommer hjem" (1998),"Den eneste ene" (1999) og "Italiensk for begyndere" (2000) og for en birolle i tv-føljetonen "Krøniken". Han har skrevet og instrueret flere teaterforestillinger og tv-film. Lars Kaalund har dannet par med skuespillerinden Trine Dyrholm og med skuespillerinden Iben Hjejle og er nu samlevende med Anja Hauberg

You need to be logged in to continue. Click here to login or here to sign up.

Can't find a movie or TV show? Login to create it.

Global

s focus the search bar
p open profile menu
esc close an open window
? open keyboard shortcut window

On media pages

b go back (or to parent when applicable)
e go to edit page

On TV season pages

(right arrow) go to next season
(left arrow) go to previous season

On TV episode pages

(right arrow) go to next episode
(left arrow) go to previous episode

On all image pages

a open add image window

On all edit pages

t open translation selector
ctrl+ s submit form

On discussion pages

n create new discussion
w toggle watching status
p toggle public/private
c toggle close/open
a open activity
r reply to discussion
l go to last reply
ctrl+ enter submit your message
(right arrow) next page
(left arrow) previous page

Settings

Want to rate or add this item to a list?

Login