English (en-US)

Title

Taglines

Overview

1939: The remains of the Spanish Republican Army crossed the French border. Among the exiles are Lluís Companys, President of the Generalitat de Catalunya, and also Aguirre, President of the Basque Government. After the invasion of France by Nazi troops, Companys will be arrested by the Gestapo and handed over to the Francoist authorities. Led by the Count of Mayalde, he is transferred to Madrid and later to Barcelona. After a summary trial, Companys is condemned to death and shot.

2h 5m

Catalan; Valencian (ca-ES)

Title

Companys, procés a Catalunya

Taglines

Overview

Les restes de l'exèrcit republicà creuen la frontera francesa. Entre els exiliats Lluis Companys, president de la Generalitat catalana i Aguirre, president d'Euskadi. Amb la invasió de França per les tropes alemanyes, acaba violentament l'exili de Companys. La Gestapo l'entrega, no respectant el seu caràcter de refugiat polític al govern de Franco. Conduït pel Comte de Mayalde és traslladat a Madrid i posteriorment a Barcelona. De les tortures polítiques es passa al simulacre? de judici i el President és condemnat a mort. Amb l'afusellament, motivat per l'odi i no per raons de seguretat, es tractava de tancar un procés de democratització i llibertat que havia adquirit les seves expressions més clarividents a Catalunya.

2h 5m

Portuguese (pt-PT)

Title

Taglines

Overview

Los restos del ejército republicano cruzan la frontera francesa. Entre los exiliados Lluis Companys, presidente de la Generalitat catalana y Aguirre, presidente de Euskadi. Con la invasión de Francia por las tropas alemanas, termina violentamente el exilio de Companys. La Gestapo lo entrega, no respetando su carácter de refugiado político al gobierno de Franco. Conducido por el Conde de Mayalde es trasladado a Madrid y posteriormente a Barcelona. De las torturas políticas se pasa al ¿simulacro? de juicio y el Presidente es condenado a muerte. Con el fusilamiento, motivado por el odio y no por razones de seguridad, se trataba de cerrar un proceso de democratización y libertad que había adquirido sus expresiones más clarividentes en Cataluña.

2h 5m

Spanish; Castilian (es-ES)

Title

Companys, proceso a Cataluña

Taglines

Overview

Los restos del ejército republicano cruzan la frontera francesa. Entre los exiliados están Lluis Companys, presidente del Gobierno catalán, y Aguirre, presidente del Gobierno vasco. Tras la invasión de Francia por las tropas alemanas, la Gestapo entrega a Companys al gobierno de Franco. Conducido por el Conde de Mayalde es trasladado a Madrid y posteriormente a Barcelona. Tras un juicio sumarísimo, es condenado a muerte y fusilado.

2h 5m

You need to be logged in to continue. Click here to login or here to sign up.

Can't find a movie or TV show? Login to create it.

Global

s focus the search bar
p open profile menu
esc close an open window
? open keyboard shortcut window

On media pages

b go back (or to parent when applicable)
e go to edit page

On TV season pages

(right arrow) go to next season
(left arrow) go to previous season

On TV episode pages

(right arrow) go to next episode
(left arrow) go to previous episode

On all image pages

a open add image window

On all edit pages

t open translation selector
ctrl+ s submit form

On discussion pages

n create new discussion
w toggle watching status
p toggle public/private
c toggle close/open
a open activity
r reply to discussion
l go to last reply
ctrl+ enter submit your message
(right arrow) next page
(left arrow) previous page

Settings

Want to rate or add this item to a list?

Login